Fake Facebook gebruikers en likes verwijderd

Fake Facebook gebruikers en likes verwijderd

19 oktober 2012 Social Media 0

Facebook is in de maand september 2012 begonnen met het verwijderen van veel nep accounts en nep likes op pagina’s van bekende merken en personen. Bepaalde pagina’s of bekende personen kunnen hierdoor soms tienduizenden likes verliezen.

Facebook wil het aantal valse accounts en het aantal likes dat daaruit voortkomt terugdringen zodat de waarde van een like wordt verhoogt. Ook likes die geplaatst worden door speciale tools, malware en/of gehackte accounts zullen komende periode worden gewist. Facebook probeert met deze maatregel o.a. het verkopen van likes te voorkomen en hard aan te pakken, omdat dit volgens de richtlijnen van Facebook niet is toegestaan.

Onderstaand een overzicht van de effecten die de wijzigingen hebben gehad op de Facebook pagina’s van enkele merken en personen:

Facebook begint het met verwijderen van neppe likes

Facebook Likes: Kwantiteit vs Kwaliteit

Verkoop en aankoop van likes is nog steeds aan de orde van de dag. Toch zie ik daar persoonlijk erg weinig potentieel in en denk ik dat bedrijven zich niet moeten richten op de hoeveelheid likes op een pagina, maar met name op de kwaliteit van de likes en het potentieel dat deze likes hun biedt. In veel gevallen zien we dat bedrijven hier nogal eens de mist mee ingaan.

Bedrijven zouden vaker terug moeten grijpen naar de essentie van marketing en moet definieren wat het eigenlijke doel van een Facebookpagina of marketingactie op Facebook is. En op welke manier mogelijke inzet van Facebook zal moeten bijdragen aan het verwezenlijken van de vastgestelde doelen.

Een groot deel van de bedrijven die actief zijn op Facebook zal dan wellicht moeten concluderen dat de inzet van Facebook eigenlijk te weinig rendabel is en dat men lange tijd blindgestaard heeft op aantallen (likes) en niet op de uiteindelijke bedrijfsdoelen.

About the author

md4media: Al ruim 6 jaar werkzaam als online marketeer waarbij ik veel ondernemers heb mogen helpen bij de ontwikkeling van zijn/haar online business. Vrijwel altijd werkend op basis van cijfers (Webanalytics) en in goede harmonie met de klant werken aan optimaal rendement.

0 reacties

Would you like to share your thoughts?

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Geef een reactie